fbpx

Primarul din Suceava, după intrarea în carantină totală: Cred că acest lucru a pornit de la spital și că este vorba de eroare umană

Primarul din Suceava, după intrarea în carantină totală: Cred că acest lucru a pornit de la spital și că este vorba de eroare umană

Image
Image

Ion Lungu, primarul din Suceava, primul oraș din România intrat în carantină totală, a spus la Digi24 că în localitate nu vor fi luate alte măsuri față de cele prevăzute în Ordonanța militară 6, dar și de ordonanțele militare anterioare. 

„Multă lume mă sună și mă întreabă ce se întâmplă... Eu le spun în felul următor: la Suceava astăzi este la fel ca ieri, cu o singură excepție: că s-a creat acest perimetru de carantină și nu se mai poate intra și ieși din oraș fără ca oamenii să fie verificați. Partea bună este că această ordonanță nu ne blochează activitatea economică. Se pot desfășura normal în continuare. Oamenii din afara localității, care lucrează în oraș, se legitimează și au acces. La fel și doctorii și cei care lucrează în domeniul siguranței publice”, a declarat primarul Ion Lungu la Digi24.

Ion Lungu crede că Suceava a ajuns în această situație din cauza erorii umane, a focarului de infecție de la Spitalul Județean de Urgențe care nu a fost controlat.

„Este un lucru regretabil. Sigur, nu mă pronunț, dar este clar că acest lucru a pornit de la focarul de infecție de la spital. Acolo este anchetă demarată de parchet... Nu mă pronunț, dar, probabil, este vorba și de o eroare umană, pentru că, dacă ne uităm la numărul de cadre medicale infectate, este clar că ceva s-a întâmplat, este vorba de o eroare umană din punctul meu de vedere... S-a răspândit prea repede acest virus în întreg spitalul”, a declarat primarul Ion Lungu.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.