fbpx

RISC BIOLOGIC! Deşeuri medicale periculoase, descoperite abandonate într-o hală din Suceava

RISC BIOLOGIC! Deşeuri medicale periculoase, descoperite abandonate într-o hală din Suceava

Image
Image

Peste o tonă de deşeuri medicale periculoase depozitată în municipiul Suceava a fost indisponibilizată de poliţişti, care au deschis un dosar penal în acest caz.

O femeie din Suceava a sesizat prin 112, în 7 martie, că la o hală de pe str. Cernăuţi din municipiu se depozitează deşeuri cu risc biologic. Ea a povestit că în cursul zilei a observat o maşină care depozita mai mulţi saci cu inscripţia „Risc biologic” într-o hală din spatele locuinţei de pe str. Cernăuţi.

În apropierea depozitului a fost identificată o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi de 43, respectiv de 63 de ani, iar în autovehicul au fost găsite mai multe colete din carton şi tomberoane din material plastic, pentru care a fost prezentat un aviz de însoţire a unor substanţe periculoase şi nepericuloase, informează Digi24Având în vedere faptul că nu au fost prezentate toate documentele legale necesare, a fost cerută intervenţia lucrătorilor din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, precum şi a echipei operative din cadrul SAESP, care au preluat cercetările în cauză.

A fost identificat administratorul unităţii care are ca obiect de activitate colectarea, transportul şi eliminarea deşeurilor medicale, stabilindu-se că transportul de deşeuri medicale trebuia să se desfăşoare pe traseul Târgu-Mureş - Paşcani - Iaşi. Din primele verificări s-a constatat că administratorul nu a respectat traseul stabilit, mai notează sursa citată.

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.