Secţia de Pediatrie a Spitalului din Rădăuți este închisă până în 5 mai

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Managerul Spitalului municipal Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarant pentru NewsBucovina, că Secţia de Pediatrie a unităţii este închisă în perioada 19 aprilie-5 mai, întrucât nu se poate asigura continuitatea asistenţei medicale pediatrice în condiţiile în care cei doi medici titulari se află în concediu de odihnă.
Andronachi a explicat că linia de gardă Pediatrie este asigurată cu cei doi medici pediatri titulari, cu un medic pensionar şi cu un medic de familie cu competenţe în pediatrie, iar în condiţiile în care medicii titulari ai Secţiei de Pediatrie au solicitat simultan concediu de odihnă, nu mai putea fi realizată continuitatea asistenţei medicale pediatrice.
El a spus că, în urmă cu aproape o lună de zile, au fost anunţate Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava despre închiderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Rădăuţi în perioada menţionată, iar copiii bolnavi care se adresează unităţii spitaliceşti rădăuţene sunt dirijaţi către SJU Suceava.
Managerul Spitalului municipal Rădăuţi a subliniat că pediatrii angajaţi cu contract de muncă în Secţia de Pediatrie sunt suprasolicitaţi, deoarece în ultimii ani nu au reuşit să-şi ia zilele de concediu la care au dreptul.
Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de închiderea Secţiei de Pediatrie a Spitalului Rădăuţi pentru o perioadă de timp atât de lungă.
El a declarat că secţia de profil a SJU Suceava este supraaglomerată, dat fiind afluxul mai mare de pacienţi copii proveniţi din zona Rădăuţi și consideră că DSP Suceava şi CAS Suceava ar trebui să ia măsuri pentru ca în perioada sărbătorilor legale să fie asigurată continuitatea asistenţei medicale nu doar la SJU Suceava, ci şi în celelalte spitale sucevene, aşa cum este prevăzut în contractul de furnizare de servicii medicale spitaliceşti încheiat cu CAS Suceava.
Sursă foto NewsBucovina.

Image