fbpx

Situație disperată la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. 27 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Situație disperată la Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. 27 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Image
Image

18 medici și 9 asistenți/infirmiere, iar alte persoane așteaptă rezulatul testelor pentru a afla dacă sunt sau nu infectate cu COVID-19. Celor 27 de cadre medicale deja confirmate li se adaugă alți medici și asistente care sunt deja în autoizolare după ce au intrat în contact cu pacienți bolnavi de coronavirus sau cu o serie dintre colegii de serviciu. Printre cei infectați se găsesc și persoane din conducerea spitalului, dar și câțiva șefi de secție.

Potrivit monitorulsv.ro, referitor la această situație, Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a informat, luni dimineață, care au fost măsurile luate de unitatea medicală pentru siguranța angajaților și a pacienților. La data de 23 martie a.c., din rândul personalului medical erau 18 medici (6%) și 9 asistenți medicali (2%) confirmați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. La această oră, ei sunt internați la izolare în secția extinsă de Boli Infecțioase.

„Precizăm că, de la apariția primelor cazuri de COVID-19 în România, spitalul nostru a făcut toate eforturile și a luat toate măsurile care au fost posibile pentru pregătirea unității medicale față de cazurile de infectare cu noul coronavirus: intervenții de ordin investițional în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumologie,  pregătirea spațiului pentru linia de analiză  a probelor, achiziția echipamentelor și a materialelor necesare secțiilor pentru a fi protejate în fața virusului, în condițiile de dificultăți majore create de furnizorii care se aprovizionau din China”, se arată în comunicatul semnat de Comitetul Director al spitalului.

De asemenea, se precizează că toate echipamentele care au putut fi achiziționate în noile condiții de pe piață au fost cumpărate; în punctele sensibile din spital, precum UPU, Boli Infecțioase, Pneumologie și ATI numărul dezinfecțiilor a crescut la 3-4/zi; personalul a fost instruit și strictul necesar a fost asigurat. În secția Boli Infecțioase au fost asigurate permanent combinezoane de protecție pentru personalul de intervenție la cazurile suspecte și confirmate cu COVID-19.

„Din păcate, ne-am confruntat atât cu cazuri nedeclarate în privința istoricului de călătorie sau a contactelor cu persoane venite din zone de risc, cât și cu o criză mondială în ceea ce privește echipamentele de protecție, situație care nu este specifică Spitalului Județean Suceava, ci tuturor spitalelor din lume, la această oră. Nu a fost neglijență din partea noastră, am făcut tot ce am putut și am achiziționat toate materialele de protecție pe care le-am găsit pe piață. Unii dintre furnizori nu au mai răspuns, alții au reziliat contractele deoarece nu mai aveau de unde să se aprovizioneze. Am căutat permanent soluții, în condiții de resurse limitate. Este un război global cu noul coronavirus și în această luptă efortul trebuie să fie comun. Nici cetățeanul, nici spitalul nu poate să lupte singur. Vom reuși doar împreună. În contextul situației generate de pandemia de coronavirus – COVID – 19, principala noastră preocupare rămâne grija pentru pacienți și personalul medical. Ne dorim ca toți pacienții să fie în siguranță și să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament”, se arată în comunicat.

Sursă foto institutiimedicale.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.