Un bărbat care își exploata copiii prin muncă a fost pus în libertate sub control judiciar. Soluția nu este definitivă

Un bărbat care își exploata copiii prin muncă a fost pus în libertate sub control judiciar. Soluția nu este definitivă
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat care și-a exploatat prin muncă cei cinci copii minori pe care îi avea a scăpat din arestul Poliției Suceava după numai 24 de ore. Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava a respins vineri propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism (DIICOT).

Potrivit Monitorul de Suceava magistratul a decis, totuși, să îl plaseze sub control judiciar pe bărbatul în sarcina căruia au fost stabilite și mai multe obligații. Soluția nu este însă definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava.
Individul care deținea o fermă de măgari la Iacobești, comuna Grănicești, la marginea drumului european 85, este acuzat de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006 – iunie 2022, bărbatul și-ar fi exploatat prin muncă cei cinci copii minori, pe care i-ar fi obligat să presteze activități agricole de creștere și de îngrijire a animalelor, la ferma de măgari a familiei și la o fabrică de cauciucuri dintr-o localitate, din județul Suceava, în scopul obținerii de beneficii materiale. Astfel, copiii ar fi fost treziți în fiecare zi, indiferent de anotimp sau de temperaturile înregistrate, la orele patru sau cinci dimineața și ar fi fost forțați, prin recurgerea la acte agresive fizică și psihică, să muncească în gospodăria proprie până la orele 22:00 – 23:00. Totodată, în calitate de părinte, le-ar fi interzis copiilor să se implice în activități adecvate cu prietenii, activități recreative specifice vârstei, să frecventeze sau să continue cursurile școlare, măsuri și tratamente care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a minorilor. Persoanele vătămate ar fi fost exploatate în această modalitate încă de la împlinirea vârstei de 8 sau 9 ani, bărbatul profitând de poziția de autoritate pe care o deținea și de imposibilitatea minorilor de a se apăra sau de a-și exprima voința. În prezent, cu privire la acestea a fost dispusă măsura specială de protecție a plasamentului de către DGASPC Suceava”, se arată în comunicatul DIICOT Suceava potrivit sursei citate.

Totul a plecat de la o plângere făcută în luna mai a acestui an. La acea vreme, una dintre minorele familiei, în vârstă de 14 ani, s-a prezentat la sediul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava și a solicitat instituirea unei măsuri de protecție deoarece era abuzată atât fizic, cât și emoțional, precum și exploatată prin muncă de către tată.

Conform sursei citate în acest moment, trei minori ai familiei se află la un asistent maternal profesionist, unul într-o casă de tip familial, iar doi sunt majori. Mai trebuie precizat că minorii familiei au mai fost preluați în sistemul de protecție în anul 2016 și în anul 2019, însă de fiecare dată au fost reintegrați în familie, la solicitarea familiei, prin decizia Instanței.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.

Foto ilustrativ obiectivbr.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Image