VIDEO - Un bărbat a murit după o intervenție a jandarmilor, la Vatra Dornei. Individul fusese acuzat că a atins indecent o fetiță de 12 ani

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O intervenție care a avut loc vineri, la Vatra Dornei, implică Jandarmeria într-un nou scandal.

Tatăl unei fete de 12 ani a cerut vineri ajutorul jandarmilor, reclamând un bărbatul de 50 de ani că ar fi atins-o indecent pe fiica sa 12 ani. În momentul în care jandarmii au intervenit, agresorul a devenit agresiv, iar ulterior și-a pierdut cunoștința.

„Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză şi i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identităţii. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant şi agresiv, jandarmii fiind nevoiţi să folosească materialele de intervenţie din dotare. La scurt timp, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa, iar jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor. Bărbatul a fost stabilizat şi transportat la spitalul din localitate” se arată într-un comunicat transmis presei de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, citat de Mediafax.

Totul s-ar fi petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară.

Jandarmii au reușit să-l scoată pe bărbat din zonă, dar, în momentul în care au vrut să-l imobilizeze și să-l încătușeze nu au reușit sub nicio formă să facă acest lucru. Aproape 10 minute doi jandarmi bărbați au stat deasupra bărbatului și au încercat să-i scoată mâinile de sub el pentru a-l încătușa. Nu au reușit și a intervenit și o femeie-jandarm, care la un moment dat îi pulverizează bărbatului spray lacrimogen direct în față. Atunci, acesta și-ar fi pierdut cunoștința, scrie Digi 24.

Potrivit sursei citate, medicii de la Spitalul din Vatra Dornei suspectau că bărbatul suferise un infarct.

Bărbatul a murit sâmbătă, la câteva ore după indicent.

Cazul este investigat de procurorii militari. "Parchetul Militar a deschis o anchetă, deja au luat dosarul şi ei vor face verificări. (...) Un bărbat a venit cu fetiţa lui de mână să reclame la jandarmeriţă şi băiatul care era în patrulă. Fata plângea (...) Au mers să-l scoată pe bărbat din mulţime, l-au extras, erau în zona adiacentă spectacolului, dar a fost recalcitrant, violent (...). Era destul de corpolent şi s-a opus acţiunii de imobilizare a jandarmilor (...). În timpul intervenţiei jandarmilor, i s-a făcut rău, a fost chemată salvarea, a fost resuscitat, a fost dus apoi la spital la Vatra Dornei, după care a fost transferat la Suceava", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava, col. Bogdan Cornaci, potrivit stiripesurse.ro.

În ceea ce-l privește pe bărbatul în cauză, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu,  pe numele bărbatului era în lucru un dosar de cercetare penală. ''Avea un dosar în lucru pentru act sexual cu un minor (...). Avea 55-56 de ani, mai dădea câte 5-10 lei la un copil, de regulă fără adăpost, ca să-i abordeze (...). Din câte ştiu, nu avea o altă condamnare pe infracţiuni sexuale (...). Parchetul Militar va stabili în funcţie de toate probele şi partea de agresiune sexuală, şi partea de ucidere din culpă'', a explicat Epureanu, pentru stiripesurse.ro.

 

 

Image