fbpx

Al cincilea violator din Vaslui, eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu

Al cincilea dintre cei şapte tineri condamnaţi în urmă cu patru ani pentru sechestrarea şi violarea, în 2014, a unei tinere de 18 ani, a fost eliberat din penitenciar în baza recursului compensatoriu, transmite MEDIAFAX.
Judecătoria Vaslui a admis, în 16 aprilie, propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Vaslui, privind eliberarea condiţionată a lui Paul Andrei Burlacu, înaintea executării integrale a pedepsei de 8 ani şi 8 luni închisoare, din sentinţa din 2015.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui au explicat, pentru MEDIAFAX, care este motivul pentru care nu au contestat hotărârea.
„Nu a fost contestată. Sunt îndeplinite condiţiile. Au fost verificate condiţiile vizavi de fracţia legală, fracţie legală care într-adevăr a fost diminuată datorită recursului compensatoriu, dar nu a fost factor determinant. S-au verificat şi celelalte condiţii: buna conduită, achitarea prejudiciului către partea vătămată, comportamentul, participările la activităţile din penitenciar, s-au verificat toate. În baza recursului a câştigat câteva zile. A fost şi acesta un factor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Scripcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În noiembrie 2014, 7 tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Cei 7 au fost initial cercetaţi sub control judiciar, după care au fost din nou arestaţi, în urma reacţiilor puternice din partea societăţii civile. Un an mai târziu, pedepsele celor şapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Iaşi.
Patru dintre ei au ieşit din închisoare începând cu vara anului trecut, fiind eliberaţi condiţionat.

Sursă foto MEDIAFAX.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.