fbpx

Cercetări după ce o tânără cu dizabilităţi, a cărei mamă nu şi-a dat acordul pentru operaţie, a decedat

Cercetări după ce o tânără cu dizabilităţi, a cărei mamă nu şi-a dat acordul pentru operaţie, a decedat

Image
Image

Poliţiştii vasluieni efectuează cercetări în cazul unei tinere în vârstă de 26 de ani cu dizabilităţi, care a decedat în cursul săptămânii după ce mama acesteia ar fi refuzat tratamentul şi intervenţia chirurgicală pentru fiica sa, în calitate de reprezentant legal al acesteia.

Potrivit reprezentaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, tânăra cu dizabilități a fost adusă în unitatea medicală, la sfârşitul săptămânii trecute, cu dureri abdominale puternice, primind indicaţia pentru internare şi intervenţie chirurgicală. Mama sa nu şi-a dat acordul scris pentru operaţie, semnând pentru externarea pacientei care se afla în stare critică. Ulterior, pacienta a revenit la spital, dar nu a mai putut fi salvată.

"În data de 12 ianuarie, Poliţia municipiului Vaslui a fost sesizată de către Spitalul Judeţean Vaslui cu privire la decesul unei femei de 26 de ani. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările în care s-a produs decesul", a declarant, potrivit AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Ancheta urmează să stabilească dacă medicii care au preluat-o pe pacienta cu dizabilități au respectat protocolul, având în vederea lipsa acordului scris al reprezentantului legal.

Potrivit legii privind drepturilor pacientului, în cazul în care pacientul necesită o intervenţie medicală de urgenţă, consimţământul reprezentantului legal nu mai este necesar, iar în cazul în care furnizorii de servicii medicale consideră că intervenţia este în interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuză să îşi dea consimţământul, decizia este declinată unei comisii de arbitraj de specialitate.

Foto ilustrativ, Digi24.ro.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.