fbpx

Fiul primarului din Huși a încercat să voteze de mai multe ori pentru tatăl său

Fiul primarului din Huși a încercat să voteze de mai multe ori pentru tatăl său

Image
Image

Fiul primarului Ioan Ciupilan (PSD) a fost prins de reprezentanții din secția de votare de la Școala nr.2 din Huşi (jud. Vaslui), încercând să bage în urnă două buletine de vot identice şi ştampilate, pentru alegerea primarului.

Potrivit vremeanoua.ro, juniorul Ciprian Ciupilan, s-a simţit îndreptăţit să dea două voturi pentru alegerea primarului. Din fericire el al a fost oprit înainte de a le băga în urnă.
Cea care i-a dat buletinul de vot în plus este chiar reprezentanta PSD în secție. “Am fost sesizați de reprezentantul nostru din secția de votare de la Școala nr.2 că fiul primarului Ioan Ciupilan a fost surprins încercând să bage în urna de vot două buletine ștampilate, pentru alegerea primarului. Cele două buletine le-a “procurat” chiar de la reprezentantul lor în secția de votare. Noi vom sesiză Poliția de această tentativă de vot multiplu, fiindcă acest caz se pare că nu a fost singular. Tot la această secție a votat și sora primarului, Lucia Rotaru, și sper să nu fi folosit aceeași tehnică. O doctoriță de la spital a primit si ea două buletine de vot, dar pe unul l-a returnat. Reprezentantul nostru în secție a fost atent la ceea ce face această persoană de la PSD și a dibuit-o în cazul fiului primarului”, a spus Alexandru Nechifor, contracandidatul actualului primar, siderat de aceste încercări de fraudare a alegerilor.

Disperarea lui Ioan Ciupilan vine ca urmare a faptului că sondajele de calibrare realizate în ultima zi de campanie electorală arată că lupta dintre cei doi va fi foarte strânsă, iar diferența se va face la câteva zeci de voturi.

“Mi s-au înmânat, din greșeală, două buletine de vot pentru alegerea primarului și după ce pe primul l-am ștampilat, la ieșirea din cabina de vot, am returnat celălalt buletin. Așa că, nu văd unde am greșit”, a spus fiul primarului, potrivit sursei citate.

Liberalii au făcut plângere la Poliție: se va vedea pe înregistrare care dintre cele două variante a fost reală.
Reporterii vremeanoua.ro au încercat să ia legătura cu șefa Biroului de Circumscripție Electorală Huși, judecătorul Magdalena Catargiu, pe telefonul afișat pe site-ul BEJ Vaslui, dar a răspuns o altă persoană care a indicat că aceasta este în secția cu pricina. Având în vedere această tentativă de vot multiplu și suspiciunea că au mai fost și alte persoane care au procedat în acest mod, judecătoarea ar putea dispune întreruperea votării pe o perioadă scurtă, pentru a verifica dacă numărul voturilor din urnă coincide cu numărul persoanelor care au votat.

Imagine cu caracter uilustrativ, Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.