Judecătoria Bârlad a respins ordinul de protecție pentru fata de 13 ani care a rămas însărcinată

agresiune sexuala viol fata 13 ani ramasa insarcinata
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Judecătoria Bârlad a respins solicitarea de a se emite ordin de protecție pentru o fată de 13 ani, victima unui viol. Cererea a fost formulată împotriva tatălui acesteia, acuzat de abuzul sexual în urma căruia copila a rămas însărcinată. Copila a izbucnit în hohote de plâns în timpul audierilor, relatând cu greu cele întâmplate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a solicitat judecătorilor emiterea unui ordin de protecție pentru copila de 13 ani care a rămas însărcinată în urma unui viol. Inițial, procurorii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului acuzat de viol, tatăl fetei. Judecătoria Bârlad a apreciat că nu sunt suficiente probe pentru a se emite un ordin de protecție împotriva bărbatului de 41 de ani, iar față de acesta nu a fost dispusă nicio altă măsură preventivă, informează Libertatea. În plus, instanța a obligat fata de 13 ani, prin reprezentant legal, mama sa, să plătească cheltuielile de judecată prilejuite de judecarea ordinului de protecție, sumele pentru avocații din oficiu urmând a fi suportate de stat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au contestat decizia instanței, dosarul privind ordinul de protecție fiind înaintat Tribunalului Vaslui.

Fata a primit vestea că împotriva tatălui ei nu s-a emis nici măcar un ordin de protecție în timp ce se află internată într-un centru al Protecției Copilului. Acolo, psihologii încearcă să o ajute să depășească traumele provocate de abuzul sexual. Copila prezintă un mutism electiv (blocaj de vorbire), iar comunicarea cu ea a fost una dificilă, mai relatează Libertatea.

Sarcina a fost descoperită pe 12 iulie, când mama ei a chemat Salvarea, întrucât fetița se simțea rău și vomita. Echipajul medical ajuns la fața locului avea să constate că, de fapt, copila era gravidă, sarcina fiind una avansată, în 5 luni. La audieri, ea a spus că tatăl ei a violat-o în luna februarie. Tatăl fetei neagă însă acuzațiile, iar procurorii nu au reușit să adune alte probe care să-l incrimineze, cel puțin deocamdată. Principala probă în dosar este considerată expertiza ADN, însă aceasta poate fi administrată după ce minora va naște, susțin autoritățile.

Image