Metoda Accidentul a omorât cu zile o femeie din județul Vaslui

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Dramă într-o familie din localitatea Deleni. O femeie de 64 de ani s-a stins după ce a primit un telefon, prin care era anunţată ca nepotul ei este la spital, paralizat şi că dacă vrea ca acesta să fie operat, să trimită 200 milioane de lei vechi. Biata femeie a făcut infarct de spaimă şi a murit în braţele soţului, neputincios şi la fel de speriat. Poliţia a început o anchetă şi îl caută pe vinovat.

Potrivit estnews.ro, soţul bătrânei povesteşte că apelul a venit înainte de miezul nopţii, pe telefonul fix. Cel de la capătul firului a spus că ar fi nepotul, în vârstă de 16 ani, care locuieşte în sat cu ei şi care în acel moment se afla la spital, că a suferit un accident şi trebuie operat. Doar că asta i-ar costa 200 milioane de lei vechi, bani pe care bunicii trebuie să îi trimită urgent.
În discuţia telefonică a intervenit şi un al doilea necunoscut, care a pretins că este medic şi care l-a asigurat că, altfel,  băiatul îşi pierde picioarele. Omul a intrat în panică şi nu s-a gândit nicio clipă că la mijloc ar fi o înşelătorie. I-a spus interlocutorului că nu are această sumă, dar că e dispus să facă împrumut la bancă.
De vorbă cu bărbatul de la telefon a stat apoi şi bătrâna, care a cerut mai multe detalii. După ce a încheiat convorbirea, acesteia i s-a făcut rău. De teamă că şi-ar putea pierde nepotul sau că acesta ar putea rămâne infirm pe viaţă, în câteva minute, bătrâna, bolnavă de inimă, a suferit un infarct.
Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a alertat vecinii, a sunat la 112 şi a cerut ajutor, însă medicii de la Ambulanţă nu au mai putut face nimic pentru femeia în vârstă de 64 de ani. Cei din familie au făcut plângere la Poliţie şi vor ca vinovatul să fie prins, pentru că nimeni să nu mai treacă prin aşa ceva. Asta, în condiţiile în care, în cursul serii, o altă familie din sat a primit un telefon similar, însă în curte cu bătrânii respectivi se afla şi fiul lor, care şi-a dat seama de minciună şi le-a închis şarlatanilor telefonul în nas.
Oamenii cred că autorul moral al acestei tragedii este un localnic, întrucât acesta a sunat pe fix, a ştiut nume şi detalii, care nu puteau veni din partea unui puşcăriaş sau a unei persoane care a sunat la întâmplare. Poliţiştii au început cercetările în acest caz şi recomandă populaţiei să nu mai dea curs unor astfel de solicitări telefonice, ci să sune la 112.

Imagine cu caracter ilustrativ.

Image