Microbuz școlar plin cu elevi reținut de Poliție, la Vaslui

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un microbuz în care se aflau 11 elevi, care se întorceau de la un concurs şcolar, a fost reţinut, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, în localitatea Puieşti, judeţul Vaslui, deoarece autovehiculul nu avea inspecţia tehnică periodică şi licenţa de transport valabile.

Reprezentanţii Poliţiei din Vaslui au declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că inspecţia tehnică periodică a microbuzului în care se aflau 11 elevi era expirată în 4 martie, iar licenţa de transport era expirată de doi ani.

„La ora 21.37 (sâmbătă – n.r.), pe raza comunei Puieşti, poliţiştii au oprit pentru control un microbuz, în care se aflau 11 elevi şi un cadru didactic. I s-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele necesare unei astfel de deplasări. Astfel, s-a constatat ca autovehiculul are ITP-ul expirat din data de 04.03.2019, iar licenţa de transport era valabilă pentru perioada 24.05.2016 - 23.05.2017. Având în vedere cele constatate, conducătorul autovehiculului a fost sancţionat conform prevederilor HG nr. 69/2012 şi OUG 195/2002, iar ca măsură complementară, s-a dispus reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare, eliberându-se o dovadă, fară drept de circulaţie”, au spus reprezentanţii Poliţiei Vaslui, citați de Mediafax.

Potrivit acestora, la faţa locului a sosit un reprezentant al comunei Ghergheşti, instituţie căreia îi aparţine microbuzul, acesta înjurându-i pe poliţişti. Pentru fapta sa, bărbatul a fost sancţionat. Copiii au reuşit să plece spre domiciliu, din Puieşti, cu un alt microbuz trimis de Primăria Ghergheşti, aproape de miezul nopţii, mai informează sursa citată.

Foto cu caracter ilustrativ

 

Image