fbpx

O fată de 15 ani a murit în ambulanţă, după ce stătuse mai multe zile acasă, cu tuse şi febră

O fată de 15 ani a murit în ambulanţă, după ce stătuse mai multe zile acasă, cu tuse şi febră

Image
Image

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Tăcuta, a decedat în ambulanţa care o transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce fusese tratată la domiciliu pentru tuse şi febră, iar apoi s-a prezentat la medicul de familie.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, fata a fost dusă în cursul zilei de joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece starea ei se înrăutăţise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă.

Fata avea saturaţia de oxigen scăzută, tuse şi febră

"Pacienta prezenta tuse şi febră de câteva zile, iar din declaraţiile mamei fusese testată cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusă la cabinetul medicului de familie, de unde s-a şi făcut solicitarea pentru ambulanţă, având în vedere că starea fetei era destul de gravă, aceasta având pe lângă tuse şi febră o insuficienţă respiratorie şi saturaţie a oxigenului de 80%. A fost preluată cu ambulanţa pentru a fi transportată la spital, iar în sprijin a fost solicitată maşina de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD", a declarat, pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au transmis că pacienta a fost preluată de echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă care a efectuat manevrele specifice, care însă nu au dat rezultat, fiind declarat decesul, informează Digi24.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, mai arată sursa citată. "Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.