Problemele de familie, stresul și epuizarea au împins o infirmieră spre sinucidere

Problemele de familie, stresul și epuizarea au împins o infirmieră spre sinucidere
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

O femeie, angajată a Spitalului din Bârlad, infirmieră de ani de zile, cunoscută ca fiind muncitoare și serioasă, și-a pus capăt zilelor, în ziua de 13 decembrie. Potrivit vremeanoua.ro, femeia, epuizată de volumul de muncă de la Spitalul suport Covid-19, a avut de îndurat și o situație dificilă în familie, agravată de perspectiva divorțului de soțul său, despre care se spune că era extrem de agresiv. Nu a mai putut gestiona lucrurile și, cel mai probabil, a cedat psihic, spun apropiații, și pe fondul epuizării psihice de la muncă.

Potrivit sursei citate, femeia era în divorț cu soțul, pe rolul Judecătoriei Bârlad fiind un dosar în care se judeca divorțul celor doi. Mai mult, femeia era plecată de acasă, la un frate de al ei, deoarece soțul era foarte agresiv. A cerut în luna octombrie un ordin de protecție împotriva soțului, iar magistrații bârlădeni nu i-au admis cererea. Nu numai că nu i-au admis-o, dar au și pus-o să plătească cheltuielile de judecată în valoare de 250 de lei.

„Respinge cererea de emitere a unui ordin de protecție. Obligă pe reclamanta – victimă să plătească către stat suma de 250 lei cheltuieli de judecată (onorariu diminuat), pentru asistență juridică acordată din oficiu pârâtului – agresor, de Baroul de avocați Vaslui”, a fost decizia instanței bârlădene.

Între cei doi soți exista deja o ruptură, chiar dacă la mijloc erau doi copii, dosarul de divorț fiind pe rol de la începutul anului. Femeia a fost cea care a cerut divorțul. Procesul s-a întins, fiind întrerupt în lunile în care a fost stare de urgență în țară din cauza pandemiei și ea a fost nevoită să se mute la un frate de al ei. Cum nici ordin de protecție nu a putut obține, pe fondul epuizării psihice de la muncă, unde spitalul este suport Covid, iar munca era epuizantă de cele mai multe ori, femeia a clacat. Duminică, 13 decembrie, la orele 8.01, la 112 a fost anunțată macabra descoperire făcută de colegii ei, care, văzând că nu ajunge la seviciu dimineață, au mers să o caute acasă. Acolo au găsit-o spânzurată cu un cearșaf făcut frânghie.

Femeia a lăsat, spun apropiații, un bilet de adio în care își cerea scuze familiei pentru gestul făcut, în special celor doi copii.
„Apelul a fost făcut la 112 pe 13 decembrie, la orele 8.01. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care s-a produs incidentul”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, conform sursei citate.

Imagine cu caracter ilustrativ, b1.ro.

Image