Un incendiu devastator izbucnit la o fermă de animale. S-au înregistrat pagube în valoare de 160.000 lei

Un incendiu devastator izbucnit la o fermă de animale. S-au înregistrat pagube în valoare de 160.000 lei
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Potrivit vremeanoua.ro, Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit azi noapte cu patru autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu care a izbucnit la o fermă cu sute de animale, în localitatea Crâng, comuna Ciocani din județul Vaslui.  
La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la un grajd în care erau 18 bovine din rasa Holstein și exista riscul ca incendiul să se extindă la un saivan de ovine si la depozitul de peste 30 tone furaje. A fost salvată doar o singură bovină, restul au ars în incendiul devastator.

„Au ars un grajd cu animale, în suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, 17 bovine, un aparat de muls, o masa, două paturi, diverse textile. Au fost salvate 200 ovine, un grajd, o bovină, 50 caprine, două utilaje agricole și cele aproximativ 30 tone furaje. Valoarea estimată a bunurilor distruse / degradate este de aproximativ 160.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 130.000 lei. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire (sobă fără acumulare de căldură) față de materialele combustibile aflate în apropiere.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, potrivit sursei citate.

Sursă foto vremeanoua.ro

 

Image