Un primar le-a cerut directorilor să ia în calcul organizarea de ore online, pentru a reduce facturile

ore online facturile scoli barlad
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Directorii unităților de învățământ din Bârlad au primit o adresă din partea Primăriei, prin care li se cere să facă economie și să ia măsuri pentru diminuarea cheltuielilor cu utilitățile. Documentul semnat de primar le propune acestora inclusiv scurtarea orelor de curs sau chiar organizarea de cursuri online, pentru a reduce facturile.

 

Prin documentul datat 20 august, prezentat în spațiul public de parlamentarul Eduard Popică, directorilor li s-a cerut să trateze “cu celeritate și seriozitate” această problemă și să comunice scenariile la care s-au gândit pentru a face “economii cantitative și valorice”.

“Primarul Bârladului, conducătorul unui municipiu cu tradiții solide în domeniul culturii și al educației (odinioară! ), da o lovitură de graţie Școlii bârlădene propunând conducerii unităţilor de învățământ «să stingă lumina» și să treacă procesul de învățământ în «online», întrucât s-au cam terminat bănuții și nu va avea cu ce să deconteze facturile la utilități (în condiţiile în care atât Premierul cât și Ministrul Energiei sunt colegii domniei sale de partid - PNL).

În ședința din 31.08.2022, consilierul local, prof. Gabriela Plăcintă (PSD) a adus în discuție adresa trimisă și asumata de către primarul BOROȘ în şcoli și a cerut răspunsuri și explicații la toate solicitările aberante adresate directorilor. Un text total inadecvat, plin de greșeli gramaticale, legislative și inepte cerințe de ordin administrativ. Pentru că nu a putut prezenta argumente solide, primarul a recurs la jigniri, apostrofări și intimidări la adresa consilierului local ( fost inspector şcolar general ).

Cu toții, am realizat dimensiunea pierderilor suferite de către școala și educație în urma experimentului «Școala online» din pandemie. Primii care ar trebui să pună umărul la reinstaurarea normalității, la recuperarea pierderilor suferite de către școala sunt autoritățile locale.

Domeniul educației ar trebui să fie prioritatea Dvs, domnule primar!

În numele părinților copiilor din municipiul Bârlad, vă solicit imperativ «NU ÎNGROPAŢI ȘCOALA BÂRLĂDEANĂ», care timp de secole a dat țării o întreaga pleiada de personalități în toate domeniile de activitate”, i-a transmis parlamentarul primarului din Bârlad.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

 

 

 

Image