fbpx

Alertă COD ROȘU de ploi și inundații. Care sunt zonele vizate

Alertă COD ROȘU de ploi și inundații. Care sunt zonele vizate

Image
Image

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare nowcasting cod roșu, pentru o parte a județului Bihor.

Aceasta vizează localitățile Buntești, Pietroasa, Rieni, Remetea, Câmpani, Curățele, Budureasa, Căbești unde, până la ora 18.00, “va continua să plouă abundent și se vor acumula în general 30-45 l/mp”. Alerta a fost emisă întrucât, în ultimele șase ore, în zonă s-au cumulat 75-80 l/mp, iar de la începutul ploii (în ultimele 16 ore), în jur de 140 l/mp.

O avertizare cod roșu a fost emisă și de hidrologi, aceasta fiind valabilă până la ora 16.00. “Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, celor prognozate și propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Iad – bazin superior amonte Ac. Leșu, Drăgan - bazin superior amonte Ac. Drăgan (afluenți ai Crișului Repede), Crișul Negru – bazin amonte S.H. Beiuș și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Beiuș – amonte confluență cu râul Valea Roșie, Valea Roșie, județele: Bihor și Cluj”, a anunțat INHGA.

Foto cu caracter ilustrativ

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.