fbpx

Asistent medical reținut de DNA pentru că cerea bani pentru facilitatea unor angajări

Asistent medical reținut de DNA pentru că cerea bani pentru facilitatea unor angajări

Image
Image

Un asistent medical din Oradea a fost reținut, acuzat fiind că ar fi primit mită de la 7 persoane pentru a le ajuta să se angajeze la spital.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai, a lui Sorin Ioan Crăciun, la data faptelor asistent medical la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bih, pentru 7 infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei COVID, Crăciun Sorin Ioan ar fi pretins şi primit de la 7 persoane sume între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier..

Cele 7 persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective.

Bărbatul urmează să fie prezentat miercuri Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră! 

Foto .pexels.com/photo

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.