Bărbat trimis în judecată pentru că și-a torturat concubina până când aceasta s-a sinucis

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

De frică să nu rămână fără copiii ei şi să nu ajungă pe drumuri, Iulia Pleşu a trăit un coşmar permanent din cauza concubinului său, Ioan Ciprian Pogana, pe care inclusiv propria mamă îl consideră vinovat de tragedie.

"Mi s-a rupt sufletul când am citit rechizitoriul. M-a cutremurat", spune procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Sebastian Vălean, despre cel mai recent dosar trimis în faţa instanţei de colegii săi.

Cauza are ca obiect o infracţiune formulată în premieră absolută în Bihor şi rar de tot în ţară: determinarea sau înlesnirea sinuciderii. Inculpatul e un bărbat de 42 ani din satul Gepiş, comuna Lăzăreni, Ioan Ciprian Pogana, iar victima Iulia Pleşu, 48 ani, femeia cu care şi-a împărţit viaţa mai bine de 15 ani şi împreună cu care avea trei copii.

Rechizitoriul ajuns în posesia BIHOREANULUI dezvăluie drama cumplită a unei femei bătute, violate şi torturate, care a îndurat cât a putut teroarea, de teamă că, dacă îl va părăsi, individul îi va ucide copiii. Până într-o dimineaţă de vară, când, fără nădejde, şi-a pus capăt zilelor.

Înaintat Tribunalului Bihor pe 4 noiembrie, actul de acuzare arată că ancheta a început pe 24 iulie 2017, ziua în care Iulia a fost găsită spânzurată de o scară proptită de zidul casei bătrâneşti, în curtea gospodăriei.

Cazul a ajuns sub coordonarea procurorului Alin Leucea, aflat la vremea respectivă la Parchetul Bihor, acum la Parchetul Curţii de Apel Oradea, care a decis să extindă cercetările împotriva lui Ciprian Pogana, mai ales că, potrivit sătenilor, în ultima perioadă acesta îşi bătuse concubina, uneori şi de faţă cu alţii.

Potrivit sursei citate, procesul va începe în curând la Tribunalul Bihor.

Cei trei copii rămaşi orfani de mamă au fost abandonaţi de tată în grija statului, ei aflându-se acum în plasament la două familii care încercaseră s-o ajute pe Iulia şi care îi veghează ca pe ai lor. Doi sunt la liceu, iar cel mic va termina la anul clasa a VIII-a şi nici unul n-a uitat coşmarul trăit.

Planurile de viitor ale lui Ioan Ciprian Pogana au fost încurcate de procurorul Leucea, care a decis să-l trimită în judecată. De teamă că va ajunge după gratii, şi-a luat lumea în cap și profitând că nu s-a dispus nicio măsură preventivă împotriva sa, şi-a vândut animalele din gospodărie şi a plecat în Spania.

Sursă foto Bihoreanul.ro.

 

Image