fbpx

Escroacă pe Facebook! O tânără s-a dat drept voluntar al unui ONG şi a furat donaţiile pentru cazuri medicale şi sociale grave

Escroacă pe Facebook! O tânără s-a dat drept voluntar al unui ONG şi a furat donaţiile pentru cazuri medicale şi sociale grave

Image
Image

O tânără în vârstă de 33 ani din Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, acuzată fiind de fals informatic și înșelăciune, ambele reţinute în formă continuată, după ce, în ultimii 2 ani, a profitat de tragediile unor familii care se confruntau cu probleme sociale sau medicale, băgându-şi în propriul buzunar donaţiile care le erau oferite.

Potrivit ebihoreanul.ro, orădeanca a exploatat vulnerabilitatea unor persoane care solicitau sprijin pe reţelele de socializare, pentru copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situație materială precară, copii orfani, animale aflate în suferință.

Femeia a preluat şi a distribuit anunţurile umanitare, însă modificând conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, însușindu-și astfel banii din donații.

Mai mult, ea s-ar fi recomandat, în mod mincinos, şi reprezentană a unei fundații umanitare și ar fi cerut bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferință.

"Până în prezent, polițiștii au identificat 190 de persoane care au fost prejudiciate astfel, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei", se arată în comunicatul citat de ebihoreanul.ro.

Marţi, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, iar locuinţa ei a fost percheziţionată, poliţiştii ridicând de aici telefoane mobile și laptop-uri, pentru cercetări.

 

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!  

Citește mai mult pe ebihoreanul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.