fbpx

Foc la Psihiatrie! Mai mulţi pacienţi orădeni au fost răniţi într-un incendiu izbucnit de la o ţigară

Image
Image

Trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie din Oradea, precum şi doi angajaţi ai unităţii spitaliceşti au ajuns în noaptea de joi spre vineri la Urgenţe după ce într-un salon din Pavilionul III, unde sunt internaţi bărbaţii potenţial periculoşi, a izbucnit un incendiu.
Potrivit ebihoreanul.ro, reprezentanţii spitalului spun că cel mai probabil focul a pornit de la o ţigară aprinsă de unul dintre pacienţi în salon.
"Azi, 16.08.2019 ora 3, a izbucnit un incendiu în salonul 3 al Pavilionului III din cadrul Secţiei exterioare de Psihiatrie (strada Louis Pasteur, nr.26) a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea. Cauza probabilă este fumatul (ţigară aprinsă de un pacient în salon)", se arată într-un comunicat transmis vineri dimineaţa de reprezentanţii Spitalului Municipal.
Personalul aflat în tură "a intervenit imediat (până la sosirea autospecialelor) şi incendiul s-a limitat la salonul 3". În salon se aflau patru pacienţi, din care trei au fost transportaţi de echipele de intervenţie la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean.
La nivelul Spitalului Municipal s-a deschis o anchetă internă pentru a se cerceta cauza incidentului, modul de intervenţie şi salvare a pacienţilor din partea angajaţilor cu atribuţii în acest sens.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, maiorul Camelia Roşca, la faţa locului au fost mobilizate patru echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 (3 autospeciale de stingere şi o ambulanţă de tip B2), precum şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.
Focul a fost stins repede, în mai puţin de 10 minute, potrivit sursei citate.
Cele trei victime au primit îngrijirile necesare şi au fost transportate la UPU.
"Cauza probabilă e fumantul în locuri nepermise", a precizat reprezentanta ISU Crişana, confirmând cele transmise de Spitalul Municipal, potrivit sursei citate.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.