Foto. Cultură de canabis, înființată în Bihor, întinsă pe șase hectare

Foto. Cultură de canabis, înființată în Bihor, întinsă pe șase hectare
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Patru suspecţi reţinuţi de procurorii DIICOT Oradea după ce, în urma unei percheziţii, s-a descoperit că au înfiinţat o cultură de canabis pe şase hectare, într-o zonă montană izolată din Bihor. Au fost descoperite peste 2.600 de plante în diferite stadii de dezvoltare.

Conform unui comunicat de presă al DIICOT Oradea, în cursul lunii iunie, suspecţii au achiziţionat un teren în judeţul Bihor, în suprafaţă de peste 60.000 de metri pătraţi, în scopul înfiinţării culturii de canabis, "într-o locaţie izolată, muntoasă şi greu accesibilă, înconjurată de pădure".

Miercuri, 24 august a.c., procurori DIICOT şi poliţişti de la Serviciul Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, descoperind "două solarii de mari dimensiuni, amenajate în vederea cultivării plantelor de canabis, prevăzute cu sisteme de irigare şi ventilaţie, în care se aflau 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare".

Masa vegetală, în greutate de 203 kilograme, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Într-o anexă a imobilului percheziţionat, a fost identificată o încăpere special amenajată pentru uscarea plantelor de canabis.

"În cursul zilei de astăzi, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile", se mai arată în comunicatul DIICOT Oradea.

{showtime 48}

Image