Încă o sinucidere în rândul absolvenților de liceu eminenți. Un tânăr din Oradea s-a spânzurat la o zi după ce a susținut Bacalaureatul

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un tânăr de 18 ani, din Bihor, a fost găsit spânzurat vineri, trupul său fiind descoperit atârnând de crengile unui copac, în spatele unei benzinării din Oradea. Potrivit bihon.ro, adolescentul era din Alparea și abia absolvise clasa a XII-a, la Liceul Teoretic "Aurel Lazăr" din Oradea. El abia susținuse examenul de Bacalaureat și urma să afle notele, în câteva zile.

Nimeni nu-și poate explica gestul băiatului.

“Sunt terminată. Nu mă așteptam la așa ceva. Era un copil pe care te puteai baza. Știa engleza la perfecție. Știa flamandă și chineză. Dorința lui era să cunoască limbile străine. Era un elev foarte inteligent. Anul trecut a fost cu noi în China. Ba chiar, anul acesta își luase nivelul II la Chineză. Anul trecut, la «Podul Chinezesc»a luat locul II pe țară. Doamne ferește! Ce probleme ascunse ar fi putut avea de nu a putut trece peste ele!!!”, a declarat prof. Rodica Turcaș, directorul adjunct al Liceului Teoretic “Aurel Lazăr, pentru bihon.ro.

Potrivit comisarului șef IPJ Bihor, Alina Dinu, „la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra persoanei din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea şi poliţiştii Serviciului Criminalistic. Victima a fost identificată ca fiind un tânăr de 18 ani din localitatea bihoreană Alparea. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei”.

Ancheta încearcă să scoată la iveală ce anume l-a împins pe băiat la acest gest extrem.

Cazul de la Oradea este cu atât mai șocant cu cât vine la numai câteva zile după ce un alt absolvent de liceu din actuala promoție a ales să-și pună capăt zilelor, în același fel, cu o zi înainte de a începe Bac-ul. S-a întâmplat la Hunedoara, iar dezvăluirile unei amice a acestuia au condus la ipoteza că, acolo, tânărul ar fi fost victima hărțuirii colegilor. Atât cei care au fost în clasă cu el, cât și foștii lui profesori au declarat public, însă, că nu s-a pus niciodată problema de așa ceva. Și în acest caz, tânărul era un proaspăt absolvent, fusese un elev eminent, iar familia și cei care l-au cunoscut nu au reușit să-și explice motivele pentru care a ales să încheie socotelile cu viața.

Citiți și:  Elev eminent găsit spânzurat în pădure, înainte de Bacalaureat

 

Image