Incendiu în județul Bihor: Au ars circa 1.200 de metri pătrați deșeuri reciclabile

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Mai multe echipaje din cadrul ISU Crișana au fost mobilizate pentru interveni la incendiul unui depozit de mase plastice și hârtie din localitatea Nojorid, județul Bohor.
Potrivit publicației Bihor online, a fost activat și Sistemul RO-Alert, populația fiind sfătuită să nu iasă din case și să închidă ușile și geamurile. „Atenție incendiu cu degajări mari de fum! Adăpostiți-vă în clădiri, autovehicule! Închideți ușile, geamurile și sistemele de ventilație”.

Flăcărilie au cuprins deșeurile plastice, focul extinzându-se cu repeziciune. Zeci de pompieri militari au intervenit la fața locului. Potrivit primelor informații, nu au fost înregistrate victime.
Plutonier major ISU Crișana, Țipțer Nandor, a precizat pentru Bihon.ro că în momentul în care echipajele de pompieri au ajuns la fața locului flăcările au ars o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Pompierii au acționat cu opt autospeciale de stingere și un echipaj cu echipamente specifice de descarcerare. La fața locului s-au deplasat preventiv și două echipaje SMURD. Totodată, a fost mobilizat și echipajul de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor.

La fața locului s-au deplasat și polițiștii rutieri, care au dirijat traficul.
„Incendiul a fost localizat în jurul orei 19:30. Nu au fost victime”, a declarat plt. major Ţipter Nandor, de la ISU Bihor. Pompierii au scotocit toată suprafața afectată şi împrejurimile, au fost chemate mai multe echipaje medicale, dar, din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime omeneşti.

Potrivit sursei citate, acţiunea de stingere a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile (materiale plastice, deșeuri carton etc.), ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum, dar și de lipsa surselor de apă de pe amplasament, alimentarea autospecialelor realizându-se în navetă de la sistemul de hidranți al localității Nojorid.
Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecția comunităților din zonă, respectiv a traficului de pe DN79, a fost transmis un mesaj de avertizare prin Sistemul RO-ALERT, pe o rază de 3km, în jurul obiectivului afectat.
Dată fiind amploarea incendiului și condițiile dificile de desfășurare a operațiunii, inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai, care a coordonat și condus operațiunea în teren, a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel că, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea extinderii incendiului, un număr de 62 de pompieri militari au acţionat cu zece autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, la locul intervenției fiind mobilizate și echipajul care încadrează autospeciala de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică, nucleară (CBRN), precum și mașina medicului de urgență, respectiv un echipaj de prim ajutor calificat.

În jurul orei 19.29 incendiul a fost localizat, forțele de intervenție actionând pentru lichidarea acestuia, până în jurul orei 20.20.
Au ars, pe o suprafață de circa 1.200 de metri pătrați deșeuri reciclabile.
Cauza probabilă a evenimentului urmează a fi stabilită de către o comisie numită în acest sens.
Deși flăcările au fost stinse încă de luni seara, marți, la ora 11:00, deșurile arse încă mai fumegau.

Sursă foto Bihor online.

Image