Loc de joacă finanțat cu banii câștigați dintr-un concurs de colectare a gunoaielor

Loc de joacă finanțat cu banii câștigați dintr-un concurs de colectare a gunoaielor
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un concurs susţinut de Consiliul Judeţean Bihor pentru încurajarea colectării deşeurilor a adus premii de câte 100.000 de lei pentru şase primării din judeţ, bani care trebuie investiţi în proiecte "verzi" dedicate copiilor. Prima investiţie, un loc de joacă modern, a fost inaugurată în oraşul Aleşd, una dintre cele şase localităţi câştigătoare.

Primăria Aleșd a amenajat curtea Grădiniței cu program prelungit nr. 1, din cartierul Șoimul, cu banii câștigați în cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei” derulat de Consiliul Judeţean Bihor şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group. Au fost montate tobogane, leagăne, un carusel și patru bănci de odihnă. Totodată, au fost plantați 18 arbori din specia catalpa, iar pentru asigurarea unui loc de educare a copiilor în aer liber au fost amplasate patru mese, cu câte șase scaune. În plus, au fost montate trei coșuri pentru colectarea separată a deșeurilor. Întregul spațiu de joacă este prevăzut cu o suprafață antitraumă, au anunţat autorităţile judeţene, citate de bihon.ro. Aproximativ 200 de copii de grădiniță și creșă vor beneficia de spațiul de joacă amenajat.

În cadrul campaniei „Iunie – Luna curățeniei în județul Bihor” a fost organizat concursul „Campionatul bihorean al curățeniei”. Acesta s-a desfășurat în cele șase zone de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), iar la final au fost decernate 18 premii, câte 3 în fiecare zonă. În urma concursului, șase primării au câștigat fiecare câte 100.000 de lei, marele premiu. Potrivit regulamentului, câștigătorii sunt obligați să folosească banii pentru realizarea unui proiect verde (parc, loc de joacă, loc pentru picnic, teren de sport), care trebuie să fie destinat și copiiilor, mai arată bihon.ro.

Pe lângă Aleșd, ceilalți câștigători, Cociuba Mare, Biharia, Marghita, Sălacea și Criștioru de Jos, sunt în diferite etape cu implementarea proiectelor.

Image