fbpx

Măsuri pentru protecția mediului, în cel mai mare cimitir din România. Coroanele din plastic vor fi interzise, iar mesajele de condoleanțe vor fi afișate pe panouri electrice

Măsuri pentru protecția mediului, în cel mai mare cimitir din România. Coroanele din plastic vor fi interzise, iar mesajele de condoleanțe vor fi afișate pe panouri electrice

Image
Image

Administrația Domeniului Public Oradea a decis ca, de la 1 iunie, coroanele din plastic sau cele din flori naturale, dar legate cu sârmă, să fie interzise în Cimitirul Municipal, anunță stirileprotv.ro.

Cimitirul Municipal din Oradea este cel mai mare din România, se întinde pe 73 de hectare și are aproape 60.000 de locuri de veci. Lună de lună se adună aici sute de tone de coroane. Multe sunt din plastic, iar altele, deși sunt din flori naturale, sunt împletite cu sârmă.

Potrivit sursei citate, administrația cimitirului cheltuiește în jur de 60.000 de lei lunar pentru a scăpa de coroanele din plastic. Pentru a rezolva problema costurilor, dar mai ales pe cea a poluării mediului, orădenii sunt îndemnați să aducă de acum încolo buchete și coroane din flori naturale. Mai mult, mesajele de condoleanțe vor putea rula și pe mai multe panouri electronice, instalate în cimitir.

“În cimitir au loc cam 10 înmormântări zilnic. La o înmormântare se adună în medie cam 20 de coroane, dar sunt şi înmormântări cu peste 100 de coroane, ceea ce este foarte mult. De la introducerea colectării selective, pe noi ne costă 553,24 lei depunerea unei tone de deşeuri nereciclabile la groapa de gunoi. La cum transformă RER Vest volumul în greutate, asta înseamnă cam 45 de coroane. (...) În loc să ducem coroane, care costă de la 30 de lei până la 200 de lei la cimitir, risipă de bani, poluare, mai bine folosim acele tablouri pentru anunț”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, Liviu Andrica, director ADP Oradea.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.