fbpx

Mii de euro despăgubiri, din bani publici, pentru un violator în serie

Image
Image

3.000 de euro a primit despăgubire un violator pentru condiţiile din închisoarea unde şi-a ispăşit pedeapsa. Mai mult, agresorul a beneficiat şi de o reducere a pedepsei cu 180 de zile din acelaşi motiv.

Bărbatul a fost condamnat de trei ori pentru mai multe violuri și tentative de viol. De fiecare dată, însă, a fost eliberat condiționat înainte de a-și executa sentința, relatează Digi 24. Ultima dată, bărbatul a ajuns în fața judecătorilor după ce în 2017, la puțin timp după ce a ieșit din penitenciar, a încercat să-și siluiască propria mamă.

Curtea de Apel Oradea a fost obligată să îi taie din pedeapsă 180 de zile după ce acesta a invocat, în baza legii recursului compensatoriu, „condiţiile necorespunzătoare” în care a stat, timp de doi ani și jumătate în Penitenciarul Satu Mare, mai notează sursa citată. În plus, statul român a fost obligat de CEDO să-i plătească 3.000 de euro pentru aceleași condiții necorespunzătoare în care a fost ținut după gratii timp de 10 luni, mai arată Digi 24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.