fbpx

O doctoriță de la Spitalul Județean Oradea, anchetată pentru că și-ar fi îngropat copilul nou-născut

Image
Image

Procurorii din Bihor au în lucru un caz șocant. O tânără rezidentă de la Spitalul Județean din Oradea este bănuită de omor, după ce cadavrul copilului pe care femeia l-a născut acum patru ani, în secret, a fost descoperit, lunea trecută, îngropat în curtea unei case părăsite din comuna bihoreană Auşeu.

Bihoreanul scrie că medicul rezident Nadia Filip (fostă Lupo), în vârstă de 31 de ani (foto), care lucrează în cadrul secţiei Chirurgie I de la Spitalul Judeţean din Oradea, proaspăt căsătorită cu un medic kinetoterapeut, ar fi născut la finele anului 2015, la Maternitatea Oradea, un copil sănătos, care a fost luat în evidenţe şi pe numele căruia a fost eliberat un certificat de naştere. Ulterior, însă, nou născutul a dispărut cu totul din viaţa doctoriţei, fără ca aparent nimeni să observe acest lucru.

Cazul a ieșit la iveală acum două săptămâni, cu ocazia formalităţilor legate de căsătoria Nadiei Lupo şi de schimbarea numelui acesteia, când femeii i s-a solicitat la Serviciul de Evidenţă al Populaţiei o copie a certificatului de naştere pentru copil, dar ea a negat că ar fi fost mămică.

Verificările făcute "pe fir", pentru depistarea erorii birocratice, au dus la descoperirea macabră a morţii copilului, în circumstanţe încă nelămurite. Anchetatorii trebuie să stabilească, acum, să acesta a murit din cauza naturale sau a fost ucis de mama sa.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, doar că se fac cercetări pentru omor, iar cadavrul copilului a fost dus, pentru necropsie, la Serviciul de Medicină Legală Bihor, așteptându-se rezultatele analizelor. Avocatul Mircea Ursuța a transmis, însă, către bihoreanul.ro, un comunicat de presă în care susține că "în cauză s-a dispus, de o perioadă de timp însemnată, începerea urmăririi penale «in personam» pentru săvârșirea unei forme agravate a infracțiunii de omor".

Cu toate acestea, doctorița și-ar fi continuat activitatea în spital, când cazul său a fost mediatizat și când ar fi intrat, brusc, în concediu.

Sursa foto: bihoreanul.ro

 

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.