fbpx

O fetiţă de 12 ani din Oradea, infectată cu COVID-19, s-a internat în spital pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer

O fetiţă de 12 ani din Oradea, infectată cu COVID-19, s-a internat în spital pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer

Image
Image

O fetiţă de 12 ani confirmată cu Covid după întâlnirea cu o prietenă care avea coronavirus fără să fi ştiut, Ariana a decis să se interneze de dragul mamei. Fiindcă femeia are o afecţiune oncologică, fetiţa chiar a insistat să fie dusă la spital, deşi mama o voia acasă.

Potrivit ebihoreanul.ro, de la infirmiere şi asistente până la medici, angajaţii din secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea sunt impresionaţi de mica pacientă care oferă o adevărată lecţie de viaţă. La cei 12 ani ai săi, Ariana nu este cea mai tânără "locatară" a secţiei, pentru că aici sunt îngrijiţi şi pacienţi cu vârste mai mici, dar toţi ceilalţi sunt internaţi împreună cu părinţii, la alegerea acestora.
În cazul Arianei, alegerea i-a aparţinut numai şi numai ei, ba a şi trebuit să-şi convingă mama s-o "lase" la spital.

Potrivit sursei citate, mama fetiței spune că probele pentru testul COVID le-au fost prelevate în 16 iulie, iar seara au şi primit rezultatele, telefonic: în cazul ei, verdictul a fost negativ, dar nu şi în cel al fetiţei.
"Ne-a sunat doamna dr. Mariana Ferician, de la DSP. Ne-a spus că, fiind asimptomatică, fetiţa poate rămâne în izolare la domiciliu, la fel şi eu, dar că poate fi şi internată la Infecţioase, iar alegerea este a mea. M-am panicat, n-am mai putut dormi toată noaptea. Ariana s-a îngrijorat şi ea, având în vedere problemele mele de sănătate...".

Cum legătura între ele este specială, iniţial femeia nu a fost de acord cu internarea. "În 12 ani nu ne-am despărţit niciodată. Ariana s-a născut fără tată, soţul meu a murit într-un accident rutier când eram însărcinată în luna a treia. La 3 ani a fost suspectată de leucemie, am stat internată cu ea, şi aici, şi în Cluj, unde din fericire s-a concluzionat că avea doar intoleranţă la lactoză. De când s-a născut, vreme de 12 ani, i-am dat toată dragostea, la fel şi ea mie".

În cele din urmă, orădeanca a sunat-o pe doctoriţa de la DSP, care a cerut să vorbească şi ea cu Ariana. După ce fetiţa a repetat că "nu vreau să dau virusul la mama", epidemiologul a trimis o ambulanţă.
Din ziua internării, 18 iulie, femeia nu şi-a mai văzut fetiţa, dar îşi vorbesc la telefon zilnic, de nenumărate ori.

Medicul curant al Arianei, dr. Adriana Codreanu, de la secţia de Boli Infecţioase II, unde sunt îngrijiţi pacienţii Covid, a mărturisit potrivit sursei citate, că are "numai cuvinte de laudă" despre pacienta sa. "Este un pacient conştiincios, cu un comportament de felicitat. De felicitat este şi cea care a crescut-o astfel", spune medicul, care ţine legătura telefonic şi cu mama fetiţei.

Sursă foto ebihoreanul.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.