fbpx

Premieră! Daune de 50.000 de lei plătite de un spital din România unei paciente infectate cu stafilococ

Image
Image

O femeie infectată cu o bacterie periculoasă în maternitatea în care a născut va primi, în premieră, daune după ce s-a adresat instanței. Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea este obligat să îi plătească femeii daune în valoare de 50 de mii de lei, în urma unei decizii a instanței, potrivit Digi 24. Cazul reprezintă o premieră în România.

Femeia a fost internată în mai 2013 la maternitatea din Oradea, unde a născut prin cezariană. Deşi atunci nu figura cu vreo problemă de sănătate, analizele efectuate în timpul internării au arătat că pacienta era infectată cu un stafilococ. Potrivit sursei citate, pacienta a avut nevoie de o  a doua intervenție chirurgicală, la un alt spital, și de o perioadă de cinci luni pentru a se reface.

"Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei", a declarat avocata femeii.

În anul 2016, femeia a dat în judecată Spitalul Clinic de Urgenţă din Oradea, iar după 2 ani, instanța a decis că spitalul trebuie să îi plătească femeii despăgubiri în valoare de 50.000 de lei.

Sentința a fost pronunțată, inițial, de Judecătoria Oradea, iar apoi menținuntă de Tribunalul Bihor.

Infecțiile spitalicești reprezintă una dintre principalele trei probleme la care românii se gândesc atunci când este vorba despre sistemul sanitar, alături de șpaga din spitale și investițiile insuficiente, arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale în perioada 9-16 februarie și dat publicității săptămâna trecută, scrie HotNews.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.