Surse: Mireasa de la nunta cu 350 de persoane, din Bihor, are Covid. Procurorii au deschis deja dosar penal

Surse: Mireasa de la nunta cu 350 de persoane, din Bihor, are Covid. Procurorii au deschis deja dosar penal
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Epopeea nunții care a avut loc la Bihor, în plină pandemie, cu aproximativ 350 de participanți, continuă. În cauză a fost deja deschis dosar penal, potrivit unui comunicat transmis acum două zile de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din mun. Oradea, ocazie cu care au fost prezenți ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".

Acum, potrivit G4media.ro, a fost declanșată și o anchetă epidemiologică de amploare, după ce mireasa a fost testată pozitiv pentru Covid în urma analizelor făcute imediat după eveniment, întrucât urma să plece în luna de miere. Surse citate de același site susțin că testul mirelui a fost negativ.

Cum mirele a fost nimeni altul decât fiul fostului șef al Poliției Bihor, la nuntă au luat parte oficialități locale, inclusiv polițiști și magistrați, iar presa locală anunță, neoficial, există deja informații că și alți nuntași ar fi infectați, scrie realitatea.net.

Sâmbătă, pe 10 octombrie, oamenii legii au descins la sala de evenimente din Oradea unde se desfășura o nuntă cu peste 350 de invitați, în condițiile în care limita impusă de autorități este de 50 de persoane interior și 100 pe terasă.

 

Image