fbpx

Bistriţa-Năsăud, judeţul fără euroaleşi

Image
Image

Trei europarlamentari şi-au deschis în ultimii ani cabinete europarlamentare în judeţul Bistriţa-Năsăud pentru a fi mai aproape de cetăţenii din judeţ, însă au renunţat la ele din cauză interesului redus al oamenilor faţă de activitatea euroaleşilor, dar şi din cauza faptului că deplasările în teritoriu erau destul de greoaie. În plus, oamenii nu ştiau ce poate face un europarlamentar pentru ei care sunt atribuţiile acestuia, fapt pentru care adresau consilierilor euroaleşilor probleme care nu ţineau de activitate PE.

Fostul eurodeputat Victor Negrescu (PSD) a fost singurul politician care a decis să îşi deschidă cabinet în oraşul Năsăud şi nu în municipiul Bistriţa, sperând că astfel va fi mai aproape de cetăţeni şi de probleme lor, însă toţi cei care i-au trecut pragul au reclamat numai probleme legate de justiţie, care nu ţineau de activitatea acestuia, în perioada în care era europarlamentar.

„Cât timp am fost consilier la cabinetul domnului Negrescu, cei care au venit în audienţe aveau probleme care ţineau de justiţie. Unii chiar probleme grave, probleme de tribunal. Din păcate, oamenii nu înţelegeau ce înseamnă un europarlamentar, care era rolul lui şi activitatea acestuia. Constat însă că acum lucruri se schimbă. Dacă în 2014 oamenii nu ştiau ce înseamnă Uniunea Europeană şi Parlamentul European, acum merg în campanie şi văd că oamenii sunt mult mai informaţi, cetăţenii ştiu ce e Uniunea Europeană, Parlamentul European, lucrurile merg într-o direcţie bună”, a declarat, potrivit MEDIAFAX, Alin Demian, fostul consilier al ex-eurodeputatului Victor Negrescu.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.