Percheziţii de amploare la Primăria Bistriţa şi la mai mulţi angajaţi, într-un dosar de abuz şi constituire de grup infracţional organizat

Percheziţii de amploare la Primăria Bistriţa şi la mai mulţi angajaţi, într-un dosar de abuz şi constituire de grup infracţional organizat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Şapte percheziţii au avut loc marţi dimineaţă la Primăria Bistriţa şi la domiciliile unor actuali sau foşti angajaţi, majoritatea pe funcţii de conducere, într-un dosar penal care vizează infracţiuni de fals, abuz în serviciul şi constituire de grup infracţional organizat.

Potrivit publicaţiei "Timp Online", mascaţii au sosit la primele ore la sediul Primăriei, flancând intrarea, în timp ce mai mulţi angajaţi au fost poftiţi afară, iar ulterior au fost rechemaţi înăuntru pentru audieri. În paralel, au fost derulate percheziţii şi la domiciliile unor funcţionari publici, respectiv al unui fost funcţionar, potrivit aceleiaşi surse.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a confirmat ulterior, printr-un comunicat de presă, că a efectuat "percheziții într-un dosar de infracțiuni economice" şi polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la persoane fizice, și o instituție. "Activitățile sunt desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, privind mai multe infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. La acțiune participă polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Bistrița-Năsăud și Cluj", se mai arată în comunicat.

”Inspectoratul Județean de Poliție desfășoară la sediul Primăriei Bistrița verificări într-un dosar de infracțiuni economice, precum abuz în serviciu, fals și constituirea unui grup infracțional organizat. Chiar dacă faptele investigate preced momentul preluării mandatului, echipa noii administrații își exprimă disponibilitatea de a coopera cu organele de anchetă pentru elucidarea oricăror aspecte care ar putea conduce la aplicarea fără echivoc a legii. Deoarece componenta de relații cu publicul ar putea fi afectată, regretăm disconfortul creat cetățenilor și îi asigurăm că activitatea va reveni la normal în cel mai scurt timp”, este comunicatul trimis de Primăria Bistrița.

Image