Peste 20 kg canabis descoperite în gospodăria unei femei din Bistriţa-Năsăud

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Procurorii DIICOT au reținut o femeie de 48 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud și pe concubinul ei, un cetăţean german în vârstă de 61 de ani, sub acuzaţia că au iniţiat o cultură outdoor de canabis.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu primăvara acestui an, cei doi inculpaţi, B.F.E. şi B.W., au cultivat în grădina unui imobil mai multe plante de canabis.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat marţi trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. Ei au găsit 20 kilograme de canabis masă uscată, 5 kilograme de canabis masă verde, 2 cântare electronice, 3 laptop-uri, 4 telefoane mobile, o tabletă, 5 HDD, seminţe de canabis şi suma de 22.500 euro.

Substanţa uscată era disimulată şi ambalată în 320 de pachete sigilate şi pregătite pentru vânzare. Pe pachete erau aplicate etichete care atestau necorespunzător conţinutul acestora ca fiind diferite produse naturiste, fiind atribuite unui producător cunoscut în domeniul vânzării de astfel de produse.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe echipamente care constituiau un laborator indoor de creştere a plantelor de canabis.

Femeia şi cetăţeanul german, reținuți inițial pentru 24 de ore, vor fi prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Image