Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a terorizat familia, a fost validat pentru un nou mandat

Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a terorizat familia, a fost validat pentru un nou mandat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, înregistrat în timp ce-și umilea fetița și-și teroriza familia, a fost validat pentru încă un mandat. Potrivit b1.ro, judecătorii au respins astfel cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud. Decizia aparține Judecătoriei Năsăud și poate fi contestată.

Traian Ogâgău a revoltat o țară întreagă după ce, în spațiul public, a apărut un clip video în care își umilea fetița și o înregistrare audio în care-și teroriza familia. Primul era făcut chiar de el. Deloc mișcați au fost, însă, bună parte din cetățenii din Sângeorz-Băi care au mers la urne și l-au votat...

Viceprimarul Virgil Dumitru şi PSD Bistriţa-Năsăud au contestat în instanță noul mandat, în condițiile în care Ogâgău tocmai a primit o condamnare definitivă și este vizat într-o nouă anchetă, deschisă după izbucnirea scandalului.

Primarul, însă, a avut câștig de cauză. Decizia aparaține Judecătoriei Bistrița și poate fi contestată.

Potrivit sursei citate, miercuri, Stelian Dolha, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului obținut de Ogâgău în 2016, „ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”.

În iulie, primarul a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. El a contestat decizia dar, pe 13 octombrie, Curtea de Apel Cluj a menținut sentința.

Traian Ogâgău a candidat ca independent la alegerile locale din 27 septembrie, fiind votat de 65% dintre cei care s-au prezentat la urne. Când a izbucnit scandalul înregistrărilor, PNL s-a delimitat de Ogâgău, dar el a continuat să susțină echipa din care a făcut parte. Liberalii n-au mai avut candidat în Sângeorz-Băi.

Sursă foto bistriteanul.ro.

 

Image