Un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren de călători la Beclean

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

La locul accidentului care s-a petrecut joi în jurul orei 13.00 au fost trimise echipaje de descarcerare grea, de prim ajutor și terapie intensivă mobilă.
Potrivit timponline.ro, trenul avea două vagoane în care erau aproximativ 60 de călători, dintre care 17 copii în grup organizat.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a precizat că șoferul TIR-ului nu prezenta leziuni. Au fost evaluate medical persoanele din tren, opt având nevoie de îngrijiri medicale. Trei adulți și doi copii, toți conștienți și cooperanți, care au suferit leziuni ce nu le pun viața în pericol, au fost transportați la spital (trei persoane la CPU Beclean, două la UPU-SMURD Bistrița). Alte două persoane au primit îngrijiri medicale la locul accidentului, refuzând transportul la spital, iar o persoană a mers la CPU Beclean cu alte mijloace decât resursele medicale alocate la locul accidentului.
”La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduse astăzi două persoane, o femeie în vârstă de 68 de ani din Dornișoara (Suceava) și un bărbat în vârstă de 21 de ani din Beclean, victime ale accidentului de la trecerea la nivel cu calea ferată din Beclean. Femeia a suferit contuzie de coloană cervicală, iar bărbatul – contuzie de umăr. Ambii pacienți sunt conștienți, stabili hemodinamic și respirator și se află în curs de investigație”, informează SJU Bistrița, potrivit sursei citate.
”Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la Rutieră și Transporturi Feroviare la fața locului a rezultat faptul că un bărbat de 35 de ani din Târlișua, care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau în funcțiune, moment în care a fost accidentat de trenul Regio 15850 care circula pe relația Cluj Napoca – Bistrița. În urma accidentului, cinci persoane care se aflau în tren au fost rănite. Atât conducătorul auto cât și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
Traficul, atât cel feroviar cât și cel rutier, a fost blocat, iar polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare din Beclean au acționat pentru a acorda sprijin victimelor și pentru a dirija circulația pe rute ocolitoare. La ora 16.00, traficul feroviar a fost reluat pe o linie. 

Mai multe detalii despre accident aici.

Image