Una dintre fetițele din comuna Coșbuc este în comă

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Trei fetițe din județul Bistrița Năsăud au ajuns la UPU Pediatrie Cluj Napoca în stare gravă după ce au fost spălate pe cap de mama lor cu o soluţie folosită împotriva căpuşelor la animale.
Una dintre ele este în comă. Medicii din Cluj fac eforturi să o salveze și avertizează că astfel de soluţii sunt toxice pentru oameni chiar şi prin simpla inhalare.

Potrivit timponline.ro, mamei i-a fost teamă că cele mici au luat păduchi de la şcoală şi s-a gândit că o soluţie împotriva căpuşelor la animale le-ar ajuta.
”Am folosit nişte soluţie, am făcut-o cu apă, am crezut că nu o fac prea tare, ele se tot scărpinau pe cap. Cea care e mai rău, imediat a venit şi mi-a spus că o doare în piept, că e rău. Mi-am dat seama că nu e bine, am spălat-o, după aceea am trezit-o şi pe cea mică”, a spus femeia.
Când cele trei fetiţe nu se mai putea ţine pe picioare, mama a chemat ambulanţa. Salvatorii nu au putut ajunge pâna la casa familiei din cauza drumului impracticabil pentru masini. Părinții au fost nevoiți să-și care fetițele în brațe până la o distanță de 3 kilometri în sat unde așteptau ambulanțele.

Cele trei surori au fost duse de urgenţă la Cluj. Una dintre ele este în comă cu probleme neurologice.
Daniela Drăghici, medic primar pediatru: ”Cu manifestări respiratorii şi cu manifestări neurologice, pratic e un copil în comă care este ajutat de aparate să respire. În acelaşi timp, se administrează tratamentul care este antidotul acestei intoxicaţii”.

Medicii spun că substanţa acţionează ca o otravă în cazul oamenilor. Şi la animale se foloseşte diluată şi doar la recomandarea medicului veterinar.
Daniel Lescai, medic veterinar: ”În primul rând răspundem prin tulburări ale sistemului nervos şi tulburări digestive şi respiratorii, iritaţii respiratorie severă, senzaţie de vomă, cefalee, până la stări comatoase şi de leşin. În cazul oamenilor, cu atât mai mult, aceste substanţe au valoare de otravă”.

Viaţa fetiţei de opt ani e acum în mâinile medicilor. Surorile de 6 şi 11 ani sunt în stare stabilă.
Poliţia a deschis dosar penal pentru vătămare. În acest caz ar putea fi sesizată şi Protecţia Copilului.

Sursă foto touldespremame.ro

Image