Video: La Bistrița s-a construit castelul medieval din 1 milion de cărămizi Lego

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Aproape 30 de copii au participat duminică, la Muzeul Județean Bistrița, la o fabuloasă cursă de mașini construite din cărămizi Lego, în cadrul tradiționalei expoziții de primăvară oferită de Asociația Brickenburg.
Potrivit bistriteanul.ro, de-a lungul a patru zile de expoziție vizitatorii au avut ocazia să vadă cum s-a construit Castelul Medieval – cum l-au numit cei de la Muzeu – o operă impresionantă în care s-au folosit 1 milion de cărămizi Lego!
„Puteam să-l facem și mai mare… Aveam încă trei cutii nedesfăcute. Dar spațiul ne-a limitat puțin și a fost mai bine așa, mi-e și groază de momentul în care trebuie strâns tot…”, a povestit Toni Tocaci de la Asociația Brickenburg Filiala Bistrița. Printre exponatele care au smuls admirația copiilor și a adulților s-a aflat și o impresionantă navă din Războiul stelelor compusă din aproape 8.000 de piese! „Este un kit, de fapt, se găsește în comerț și costă cam 1.000 de euro”, a explicat Tony Tocaci.
O altă piesă îndelung admirată de public a fost și sistemul feroviar – cu tunele și trasee traversate de trenuri unele chiar din anii ’90.
Faimosul Groot din „Gardienii Galaxiei”, dar și mici corăbioare închise într-o sticlă, tura de biciclete de la Copacul de Cafea sau un ceas perfect funcțional – construit de un băiat în vârstă de doar 14 ani – s-au numărat printre atracțiile expoziției de primăvară oferită de Asociația Brickenburg, în colaborare cu Muzeul Județean din Bistrița și magazinul Clever Toys.
Citește despre Expoziția inedită oferită de Muzeul Județean din Bistrița și Asociația Brickenburg AICI.

Image