34 de muncitori din Sri Lanka au ajuns joi la Jucu şi vor fi angajaţi în fabrica de electrocasnice, după ce fuseseră concediaţi în Botoşani

34 de muncitori din Sri Lanka au ajuns joi la Jucu şi vor fi angajaţi în fabrica de electrocasnice, după ce fuseseră concediaţi în Botoşani
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

34 de muncitori din Sri Lanka au ajuns la Cluj în această dimineață. Este vorba despre cei care au fost concediați și alungați din Botoșani după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19. Lucrau acolo într-o fabrică de confecții. Muncitorilor li s-a efectuat triajul epidemiologic, le-a fost luată temperatura, iar azi se vor odihni în spațiile special amenajate.

Muncitorii singalezi vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, relatează Digi24. Oamenii au fost angajați după ce ministrul Muncii s-a implicat personal în rezolvarea situației lor. Muncitorii din Sri Lanka au semnat cu angajatorul contracte pentru șase luni, pentru început. Vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.500 de lei. Vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii.

Directorul general al DeLonghi România, Carmen Petcu, a declarat că muncitorii din Sri Lanka vor lucra ca operatori în linii de asamblare aparatură electrocasnică.

Întrebată de ce compania a ales să angajeze muncitori din Sri Lanka, aceasta a precizat că a fost, în primul rând, un gest de omenie, pentru a ajuta niște oameni aflați într-o situație dificilă.

Image