fbpx

47 de milioane de euro alocați de Comisia Europeană pentru construirea şi echiparea unui spital de urgenţă în Cluj

47 de milioane de euro alocați de Comisia Europeană pentru construirea şi echiparea unui spital de urgenţă în Cluj

Image
Image

Comisia Europeană a aprobat o investiţie de 47 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională pentru construirea şi echiparea unui spital de urgenţă în Cluj, România, de care vor beneficia cetăţenii din regiunea Nord-Vest, predominant rurală, se arată într-un comunicat publicat luni de Executivul comunitar, citat de AGERPRES.

Proiectul se referă la un spital cu aproape 850 de paturi, cu echipamente de un nivel tehnologic ridicat, pentru a asigura o calitate mai bună a îngrijirii de urgenţă şi acces la servicii medicale care salvează vieţi.

Spitalul va aparţine de o reţea de spitale regionale de urgenţă, care vor îmbunătăţi sistemul de sănătate din România şi vor asigura o abordare multidisciplinară în cazul tratării cazurilor complexe.

Acest proiect va spori accesul la sistemul de îngrijire a sănătăţii pentru oamenii care locuiesc în zonele rurale sau în cele defavorizate și va ajuta la asigurarea unor diagnostice şi tratamente timpurii şi, prin urmare, va ajuta la reducerea ratei mortalităţii şi a dizabilităţilor pe termen lung.

Potrivit sursei citate, proiectul ar urma să devină operaţional în 2026, informează Comisia Europeană.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.