fbpx

Elevii unui liceu pentru deficienţi de auz, învăţaţi să programeze de firme IT

Image
Image

Un grup de 30 de elevi ai Liceului de Deficienţi de Auz Cluj-Napoca sunt învăţaţi programare de voluntari de la firme de IT. Acţiunea se desfăşoară în cadrul unui proiect lansat de un ONG pe educaţie, tehnologia având scopul de a le deschide noi oportunităţi în viaţă, inclusiv în ceea ce priveşte cariera profesională.

Adelina Venter, specialist marketing în cadrul Asociaţiei „Cartea Daliei”, a declarant că prin intermediul cursurilor de programare elevii îşi dezvoltă abilităţile digitale şi aptitudinile tehnice, aceştia fiind pasionaţi de arta digitală.
„Iniţiativa a pornit din dorinţa de a rezolva o problemă existentă în comunitate, iar în cazul copiilor cu deficienţe de auz nu sunt bariere create de comunicare ci de faptul că aceştia nu primesc o educaţie corespunzătoare şi adecvată nevoilor lor. Ne-am dat seama că tehnologia este cea care le poate deschide noi oportunităţi spre o viaţă profesională şi spre o integrare socială. Prin intermediul cursurilor de programare, ţinute de voluntari o dată pe săptămână, 30 de elevi din clasa a III-a până la a VIII-a de la Liceul pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca îşi dezvoltă abilităţile digitale şi aptitudinile tehnice. Elevilor li se dau explicaţii, se creează o anumită animaţie, un anumit personaj, iar la final vom organiza un hackathon, pe echipe. Copiii sunt pasionaţi de arta digitală şi ne dorim să realizăm o activitate care să cuprindă această parte pentru ei”, a declarant Adelina Venter pentru mediafax.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.