fbpx

Emil Boc cere facilităţi administrative în cazul unirii voluntare a unor localităţi

Emil Boc cere facilităţi administrative în cazul unirii voluntare a unor localităţi

Image
Image

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a pledat luni pentru un proiect de lege prin care să se acorde facilităţi administrative în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ-teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ.

Primarul Clujului a avansat ideea în debutul lucrărilor Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România. „Astăzi avem pe ordinea de zi un proiect de rezoluţie prin care dorim să ne adresăm Guvernului României şi tuturor partidelor politice parlamentare, pentru a susţine un proiect de lege, în Parlament, pentru a facilita unificarea administrativ voluntară a municipiilor cu una sau mai multe unităţi administrativ teritoriale limitrofe. (…) În esenţă, acest proiect de rezoluţie propune ca în cazul unificării voluntare a unei unităţi administrativ teritoriale cu municipiul reşedinţă de judeţ, în vederea realizării zonei metropolitane, să se acorde anumite facilităţi administrative, prin Codul Administrativ, astfel încât acest proces să fie încurajat şi nu descurajat”, a spus el.

Boc a adăugat că ultima reformă administrativ teritorială a ţării s-a realizat în 1968 şi că sunt necesare modificări. „Cu alte cuvinte, până când se realizează uniforma administrativ teritorială a ţării, noi nu putem rămâne pe loc. E adevărat, suntem de 53 de ani – ca Italia, de când a câştigat Campionatul European – poate vine şi reforma administrativă cu ocazia asta. Şi Italia după 53 de ani a câştigat un nou titlu. Din ’68 este ultima reformă administrativ-teritorială. Până când se face această reformă administrativ teritorială – şi, evident, modificarea Constituţiei, în consecinţă – dorim să vă propunem spre analiză, şi Guvernului, pornind de la exemplul în derulare al municipiului Buzău. Există un referendum în Buzău, în 26 septembrie, care poate constituit un precedent pozitiv pentru începutul reformei administrativ teritoriale în România”, a mai spus Emil Boc, citat de România TV.

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România a mai declarat că primarii doresc adoptarea Codului Finanţelor Publice Locale, pentru a exista predictibilitate, amintind totodată că anul acesta s-a revenit la un nivel al cotelor din impozitul pe venit mai mic decât cel stabilit în legea bugetului, mai notează România TV.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.