fbpx

Frăția Bacilor Ardeleni, pe bani europeni. Laptele colectat va fi procesat într-o fabrică din Mociu și transformat în brânzeturi artizanale

Image
Image

Frăția Bacilor Ardeleni este o asociație creată cu fonduri europene, care reunește cinci producători de lapte din județul Cluj. Parteneriatul presupune colectarea laptelui de la membrii asociației și transformarea acestuia în brânzeturi artizanale ce vor fi vândute în rețeaua de magazine Cosm-Fan și Moldovan.

Potrivit Ziua de Cluj, evenimentul de lansare va avea loc joi, 26 septembrie, la ora 16:00, la fabrica de produse lactate din localitatea Mociu, care aparține Atelierului de lapte. Ideea înființării Frăției Bacilor Ardeleni aparține lui Ștefan Moldovan.
Asociația Frăția Bacilor Ardeleni a fost creată cu fonduri europene în valoare de 82.000 de euro și  reunește în prezent cinci fermieri din județul Cluj: Ștefan și Cosmin Moldovan, Martin Bologh, Colceru Dragoș Iuliu, Ion - Dorin Rus și Viorel Delean.
“Suntem un grup de crescători de animale, de producători de lapte, care ne-am unit forțele și ne dorim să creăm brânzeturi calitative în Transilvania. Ne unește dorința de a păstra tradițiile românești, ardelenești, de creștere a animalelor și de producere a brânzeturilor artizanale. Formăm împreună o familie de fermieri, ghidați de aceleași principii, valori si respect pentru muncă, animale și natură”, a declarat Ștefan Moldovan, inițiatorul proiectului.

Laptele este colectat de la fermierii locali, parteneri în cadrul Frăției Bacilor Ardeleni, iar mai apoi este procesat în fabrica de la Mociu care aparține Atelierului de Lapte unde sunt produse o gamă largă de brânzeturi din lapte proaspăt de vacă și de oaie (telemea de vacă, de oaie și mixtă, brânză de burduf, cașcaval, cremă de brânză și rulade de brânză și șuncă) după rețete tradiționale care vor purta eticheta Atelierul de Lapte, Frăția Bacilor Ardeleni garantând calitatea laptelui colectat.

Sursă foto Ziua de Cluj.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.