Hoțul de lemne care a ucis un tânăr pădurar, în Maramureș, condamnat de definitiv la 17 ani și 4 luni de închisoare

condamnare pădurar
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Curtea de Apel Cluj a pronunțat, vineri, hotărârea definitivă în dosarul privind uciderea unui pădurar de 30 de ani care ar fi surprins un individ la furat de lemne. Tragedia s-a produs în 2019 și a lăsat doi copii orfani de tată.

 

"Curtea de Apel Cluj, prin  Hotărârea penală nr.  601/2022 din data de  29.04.2022, a dispus condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 17 ani și 4 luni închisoare.  Hotărârea instanței de judecată este definitivă.

În cauză, procurorii au reținut că,  în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului", a transmis Parchetul General.

Pădurarul ucis avea 20 de ani, era căsătorit și avea doi copii. El lucra de șapte ani la Direcția Silvică Maramureș.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!   

Image