Inspector ANAF arestat după ce ar fi luat o mită de 15.000 de euro

Inspector ANAF arestat după ce ar fi luat o mită de 15.000 de euro
Foto: antifrauda.ro
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un inspector ANAF de la Antifraudă a fost reţinut de procurorii DNA, după ce ar fi pretins şi primit o mită de 15.000 de euro după un control la o persoană fizică autorizată, pentru a ascunde o serie de probleme identificate.

Bărbatul a fost reţinut la finalul săptămânii trecute, iar ulterior Tribunalul Cluj a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Inspectorul ANAF este cercetat pentru luare de mită.

Inspector ANAF arestat preventiv pentru mită

Anchetatorii susţin că, la data de 1 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o persoană fizică autorizată, inculpatul ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 de euro. "Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate", se mai arată în comunicatul de presă transmis luni de Direcţia Naţională Anticorupţie, care se încheie cu precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Image