Mărturii dintr-un centru DRIVE THROUGH. Unii nu-și iau jos plasturele timp de 21 de zile… să nu curgă vaccinul

Mărturii dintr-un centru DRIVE THROUGH. Unii nu-și iau jos plasturele timp de 21 de zile… să nu curgă vaccinul
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Unii dintre clujenii care se vaccinează nu-și iau jos plasturele de pe locul injectării timp de 21 de zile, a povestit, într-o postare pe Facebook, un membru al echipei de vaccinare de la centrul Drive Through. Dincolo de nota comică a acestor relatări, este îngrijorător că oamenii – fie că sunt dintre cei care aleg să se vaccineze sau nu – sunt complet neinformați.

 

”După cum am mai povestit în trecut, la Drive avem tot soiul de experiențe. E un loc unde au venit foarte multe persoane până acum. Și unde-s mulți oameni sunt și multe povești. Ultima situație de amintit e legată de ... plasturi.

Explic: după vaccinare se aplică tuturor, în zona în care este introdus acul, un plasture. Noi avem același tip de plasture de la început, medicii și asistentele îl recunosc când îl văd.

Ei, și mai sunt cetățeni care vin la a doua vaccinare, adică după 21 de zile cu același plasture în locul în care a fost făcut vaccinul.

Plasturele nu trebuie să stea 21 de zile pe braț. El poate fi dat jos când pacientul ajunge acasă.

Ne mai spun pacienții că au mare grijă când fac duş să nu îl dea jos cumva. Şi evita cu apă zona respectivă.

Plasturele nu are legătura cu eficiența vaccinului și nici nu îl oprește pe acesta să iasă afară din braț”, a scris Florin Moroșanu pe pagina sa de Facebook.

Unii pleacă nervoși de la DRIVE THROUGH pentru că s-au putut vaccina mai devreme

“Peste aproximativ o săptămâna sunt eligibili la doza 3 cei care au făcut prima doză și a doua la Drive începând cu 26 aprilie.

Este important de știut că a treia doză nu se poate face sub 180 de zile de la a doua. Sunt deja cetăţeni care vin pentru vaccinare din cei care au început la Drive imunizarea.

Nu se poate face vaccinul doza 3 la 179 de zile, nici la 170 de zile şi nici la aproiximativ 6 luni. Softul nu permite procesarea dacă nu e îndeplinită această condiţie. Și apoi, după ce au stat la coadă, cetăţenii pleacă supărați sau nervoşi. Deci, minim 180 zile.

La Drive nu este nevoie de programare, programul este de la 8 la 20 în fiecare zi din săptămâna, inclusiv în weekend.

Și iarăși, foarte important de reținut: la Drive, singurul vaccin utilizat este Pfizer. Sunt cetăţeni care știu că aici își pot alege vaccinul. Nu se poate deoarece avem un singur vaccin”, a mai explicat Florin Moroșanu, membru al echipei Drive Through Cluj.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!

Sursa foto: Facebook/ Florin Moroșanu

Image