fbpx

Pacient cu COVID 19 a fugit din spital înainte de a fi transferat la Boli Infecțioase Cluj

Pacient cu COVID 19 a fugit din spital înainte de a fi transferat la Boli Infecțioase Cluj

Image
Image

Un pacient cu COVID 19 a fugit din spital înainte de a fi transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj și acum este cercetat penal. 

Potrivit stiridecluj.ro, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca îl cercetează pe fugar pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Acesta era internat la Spitalul Clinic Județean Cluj și urma să fie transferat la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca susține că incidentul a avut loc joi când poliţiştii au fost sesizaţi de angajaţii Spitalului Judeţean că un pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-COV 2 a plecat din incinta unităţii fără permisiunea cadrelor medicale.

Bărbatul știa că este infectat și a fugit înainte să fie transferat la Spitalul de Boli Infecţioase.

”Se impune precizarea că la data de 20.08.2020, la ora 16:40, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de 2 zile, din data de 20.08.2020 până la data de 22.08.2020, inclusiv, în spaţiul special desemnat, din unitatea sanitară Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, se arată în comunicatul de presă citat de stiridecluj.ro.

Sursă foto stiridecluj.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.