fbpx

Un bărbat a fugit din spital când a aflat că are COVID-19

Un bărbat a fugit din spital când a aflat că are COVID-19

Image
Image

Un bărbat din Turda, județul Cluj, a fugit din spital după ce a aflat s-a infectat cu noul coronavirus.

Potrivit Digi24, acesta a fost găsit de polițiști după o zi. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Bărbatul a fost ridicat vineri de acasă de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care au purt echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus.

DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

Directorul medical al Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în data de 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind trimis acolo de către medicii de la Spitalul Turda. Pacientul și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

„Joi dimineață am avut rezultatul, pozitiv, și s-a luat legătura cu Spitalul de Infecțioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat și s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecția COVID și că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a explicat Adela Golea, potrivit sursei citate.

În acest interval, bărbatul a plecat din spital fără acordul medicilor, astfel că au fost anunțate DSP Cluj și Poliția.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.