Image

Un criminal din Marea Britanie prins de polițiștii din Cluj-Napoca

Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

Un bărbat de 31 de ani din Londra, căutat de autorităţile din Marea Britanie şi acuzat uciderea unui om a fost depistat şi reţinut la Cluj-Napoca.
La data de 23 martie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj - Serviciul Investigații Criminale, cu ajutorul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au reușit prinderea unui bărbat, căutat de autoritățile din Marea Britanie. Pe numele acestuia fusese emis un mandat european de arestare și era căutat de autoritățile din Marea Britanie pentru multiple infracțiuni.
În jurul orei 16.00, acesta a fost depistat de către polițiștii clujeni pe strada Regele Ferdinand, din Cluj-Napoca, având asupra lui acte de identitate false. Potrivit stirileprotv.ro, Shane O’Brien, era căutat pentru că a înjunghiat un bărbat într-un bar. După aceea, Interpol a emis o alertă roșie pe numele său. La scurt timp după atac, O’Brien a fugit din Mare Britanie. În 2017, a fost arestat în Praga, după ce a fost prins cu documente false, provenind din Italia. Cu toate acestea, el a fost eliberat de polițiști înainte ca ei să îi descopere adevărata identitate.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
Potrivit antena3.ro, bărbatul va fi prezentat Parchetului Curții de Apel Cluj, pentru luarea măsurilor ce se impun, în vederea confirmării mandatului european de arestare. La acțiune au participat și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj.

Image
Image