Un fost student al Universității de Medicină din Cluj Napoca cere aproape un miliard de euro despăgubiri, după ce a fost exmatriculat

Un fost student al Universității de Medicină din Cluj Napoca cere aproape un miliard de euro despăgubiri, după ce a fost exmatriculat
Image
Ne vedem și pe Facebook!
Image
Rămâi conectat, cu Google News!

După ce a fost exmatriculat și nu a mai fost lăsat să candideze la examenul de admitere, un fost student al Univeristății de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca (UMF) cere aproape un miliard de euro despăgubiri. Situația a ajuns la Tribunal, relatează g4media.ro citând actualdecluj.ro.

Belghin Abdul-Cair este fostul student care a chemat universitatea clujeană în judecată, cerând despăgubiri de nu mai puțin de 900 de milioane de euro după ce a fost respins de comisia de admitere la universitate, anul trecut, pe motiv că dosarul i-ar fi fost incomplet și în plus nu este cetățean român.

Belghin Abdul-Cair se consideră discriminat pe bază de naționalitate, căci admitere la UMF pot cere doar cetățenii Uniunii Europene, ai Confederației Elvețiene și ai Europei de Est.

În instanță UMF a arătat că reclamantul a fost student al Facultății de Medicină, iar în anul VI a fost exmatriculat prin Decizia numărul 496 din 6 iulie 2017 pentru fraudarea unui examen. Reclamantul nu a mai putut fi sancționat cu trecerea în an complementar, respectiv cu repetarea anului, deoarece pe durata studiilor un student poate fi înmatriculat în an complementar de cel mult trei ori, iar reclamantul a epuizat cele trei posibilități, astfel că a pierdut calitatea de student al universității odată cu emiterea deciziei de exmatriculare.

Înscrierea la studii este condiționată de respectarea prevederilor legale

Reclamantul a trimis dosarul de candidatură pentru anul universitar 2020 – 2021, înscrierea fiind efectuată on-line și a primit confirmarea de primire în  3 septembrie. După câteva zile universitatea i-a comunicat reclamantului faptul că dosarul este incomplet și că termenul de depunere a dosarelor a expirat, iar în 10 septembrie reclamantul a transmis prin e-mail către universitate foaia matricolă, întrebând dacă i s-a încălcat dreptul de a se înscrie la facultate.

UMF a arătat că înscrierea la studii este condiționată de respectarea prevederilor legale privind criteriile minime necesare pentru urmarea unor studii universitare și face trimitere la dispozițiile regulamentului referitoare la evaluarea performanțelor candidaților în vederea admiterii la studii.

Sursă foto g4media.ro.

 

Image